Auto opkopers

Autoaccu’s raken leeg.

Auto’s zijn geweldig als ze goed rijden, toch? Maar zelfs als u uw auto op de hoogte houdt van olieverversing en routine-onderhoud, zullen er toch dingen gebeuren die uw aandacht nodig hebben. Ongelukken gebeuren, hoe goed u er ook op voorbereid bent. En als ze gebeuren, is het belangrijk dat u weet hoe u moet reageren.

Zelfs als u niet de meest technisch onderlegde of autovriendelijke persoon bent, zijn er enkele eenvoudige oplossingen die iedereen kan (en zou moeten!) leren. Van het starten van een auto, tot het verwisselen van een band, tot het bijvullen van ruitenwisservloeistof, hieronder staan drie auto-onderhoudstips die u een meer zelfverzekerde automobilist kunnen maken.

Een auto overstarten

Autoaccu’s raken leeg. Het is een onvermijdelijk feit van autobezit. Maar door altijd startkabels van hoge kwaliteit in uw kofferbak mee te nemen, beperkt u het risico op een nog ergere situatie.

Ten eerste hebt u de hulp van een vriend of vreemde nodig bij het starten van een auto. Zorg ervoor dat beide auto’s niet rijden, dat het contact uit staat en dat de handremmen zijn aangetrokken. Open de motorkap van uw auto (als u dat nog niet hebt gedaan) en zoek de accu. Dit zou vrij eenvoudig moeten zijn, aangezien uw batterij het zwarte rechthoekige item is met de rode en zwarte terminals bovenop.

Verwijder eventuele plastic kapjes op de polen zodat de knooppunten goed zichtbaar zijn en volg deze stappen om de kabels veilig vast te maken (we beloven het, het is gemakkelijk en veilig!):

Plaats eerst de rode klem van uw startkabel op de positieve pool van de lege batterij. Een goed geheugensteuntje om te onthouden is: “rood naar dood”.
Plaats het andere uiteinde van de rode klem op de pluspool van de goede batterij. Hoewel dit in het begin zenuwslopend kan lijken, weet u dat het vastklemmen van de positieve polen over het algemeen veilig is om aan te raken.
Plaats de zwarte klem van uw startkabel op de minpool van de goede accu.
Tenslotte plaatst u de zwarte klem op een ongelakt metalen oppervlak van uw auto, zoals een metalen steun waarmee de motorkap wordt opengehouden. Om deze stroom te aarden en vonken te vermijden, is het belangrijk dat u deze klem uit de buurt houdt van de batterij, het brandstofsysteem of andere elektrische onderdelen.
Nu is het tijd voor de andere bestuurder om zijn motor te starten. Laat hem een minuut of twee stationair draaien voordat u uw dode auto start. Als hij niet meteen start, geen paniek! Laat hem een paar minuten opladen en start hem opnieuw. Zodra u uw auto aan de praat krijgt, laat hem dan vijf minuten draaien. Daarna is het tijd om de startkabels in omgekeerde volgorde los te maken:

Begin met de zwarte klem op ongeverfd metaal op uw auto
Verwijder de zwarte van de klem van het hulpvoertuig
Verwijder de rode klem van het hulpvoertuig
Verwijder tenslotte de rode klem van de dode auto
Na het veilig verwijderen van de klemmen (en het uitspreken van de nodige dankbetuigingen natuurlijk), is het ten slotte belangrijk om uw auto minimaal 15-20 minuten te laten draaien. Hoewel het niet ongewoon is dat autoaccu’s afsterven in de kou, kan dit ook een teken zijn van een falende accu. Raadpleeg uw garantie en een onderhoudsmonteur om de levensduur van uw batterij zo snel mogelijk te bevestigen.

Hoe een band te vervangen
Net als hun batterijen verslijten autobanden na verloop van tijd. Dat is gewoon de realiteit van het autobezit. Hoewel u een aantal maatregelen kunt nemen om de levensduur te verlengen – zoals het regelmatig wisselen van uw banden en het in de gaten houden van het profiel – gebeuren er toch ongelukken. Weten hoe u een band verwisselt kan ontmoedigend lijken als het nieuw voor u is, maar het is eigenlijk heel eenvoudig als u het juiste gereedschap en de juiste instructies hebt. Of u nu over een spijker rijdt, een gat in de weg rijdt of een lekke zijwand krijgt, hier is onze stap-voor-stap handleiding voor het verwisselen van een band:

Zet uw alarmlichten aan en zoek een veilige plek. Veiligheid komt op de eerste plaats, dus dat is de reden waarom u nooit op de rem moet trappen of abrupt moet afslaan als u voor het eerst merkt dat u een lekke band hebt. Verminder in plaats daarvan langzaam uw snelheid en zoek een vlak, recht stuk weg op een veilige plek, zoals de berm van de weg of een parkeerplaats. Het is ook belangrijk om gezien te worden door andere bestuurders – en gevaren helpen om uw aanwezigheid aan te geven. Verwissel een band niet in de buurt van tegemoetkomend verkeer. Hoewel rijden met een lekke band een risico is voor uw velg, is uw veiligheid uw eerste prioriteit.
Stop, trek uw handrem aan en zet de wielen vast. Om de kans op wegrollen te minimaliseren, is het essentieel om uw parkeerrem te gebruiken zodra u een veilige, vlakke plek hebt gevonden. Het is ook belangrijk om wiggen te gebruiken als u die heeft, hoewel bakstenen of grote stenen ook volstaan. Als het wiel lek is, plaats dan wiggen aan de voorkant; als het wiel lek is, plaats dan wiggen aan de achterkant.
Verwijder de wieldop en draai de wielmoeren los. Als uw wielen wieldoppen of wieldoppen hebben, verwijder deze dan voordat u de auto optilt met een autokrik. Gebruik de platte kant van uw wielsleutel om de wieldop te verwijderen. Zodra u de wieldoppen hebt verwijderd – of als u geen wieldoppen hebt – is het tijd om de wielmoeren los te draaien. Gebruik uw moersleutel (meestal bijgeleverd in de kofferbak van uw auto), draai de moeren tegen de klok in om de weerstand te breken. Verwijder ze in dit stadium nog niet helemaal!
Breng uw auto omhoog met de krik. Plaats

Tags: Motorverzekeringoldtimer verzekering